Suchá Cup 2011 - Výsledky

13.11.2011 23:47

V sobotu 12. listopadu jsme se všichni sešli na Suché za jediným účelem - závodit.

Celý den nás trápilo ne zrovna ideální počasí a vlezlá zima. Rozhodně nás to ale neodradilo od zápolení, které začalo již v okamžiku, kdy byla vyhlášena soutěž o nejupravenějšího koně. Všichni byli krásně zapletení a nemalému procentu jsme za pomoci bílého spreje vyrobili všemožné obrazce od smajlíků a jedniček až po klasické šachovnice.

Celé zápolení jsme započali drezurou, kterou nám hodnotila Kačka Míčková (moc jí děkujeme) a skupina mladších a starších jezdců předváděla drezurní úlohu Z1. A jak jsme dopadli?

Ve skupině mladších jezdců zvítězila Týnka Tichá s Lippem, na druhém místě skončili Lucie Malinová s Forestem, třetí místo vybojovali Štěpánka Teuchertová s Mikešem, čtvrté místo obsadili Sára Skrbková s Tomáškem no a na pátém místě se objevily Kačenka Zieglerová s Flórou.

Starší jezdci už mezi sebou zápolení měli poněkud těžší, neboť se všichni opravdu snažili a to nejen úpravou koní, ale i jezdeckými výkony. Po náročném souboji zvítězila Tereza Hüttnerová s Grafitou, na druhém místě byla Eliška Poláčková s Jenifer, třetí místo vybojovala Karolína Cheníčková s Mateem, čtvrtým místem byla oceněna Kamila Hüttnerová s Norisem a páté místo si vysloužila Kristýna Svitáková s koněm E. T.

Následovala jízda zručnosti pro naše nejmladší na koních Jenifer, Rozárka, Lery a Forest. Na naše nejmladší jezdce čekal slalom následovaný malou překážkou, za ní jim vodič ze země podal špalík, kterým se trefovali do kýble a hned dostali do ruky kydací vidle a s jejich pomocí vedli míček mezi prkny ve tvaru L. Pak už stačilo jen seskočit a s golfovým míčkem na lžíci obejít několik stop vzdálený kříž. Vodič jim mezitím nachystal koně a jen co jezdec odložil lžíci, popadl koně a metelil do cíle. Děti se opravdu snažily, a i když velkou zásluhu na jejich výsledcích měli vodiči, jejich zručnost byla důkladně otestována. První místo vybojoval Šimon s vodičem Kamilou, a dál si děti nepamatuji, takže kdo ví, pošlete mi to, prosím

A dostali jsme se k parkurům. Jeli jsme tři soutěže o výškách 40-50 cm, 60-70 cm a 80-90 cm v kombinaci s krosem. Některé jezdce překážky pěkně potrápily, ale všichni to zvládli se ctí.

S parkurem 40-50 cm se nejlépe vypořádala Tereza Hüttnerová a Lerym, druhé místo získali Týnka Tichá s Lippem, třetí místo si obhájili Štěpánka Teuchertová s Mikešem, čtvrté místo obsadili Lucie Malinová a Forest, páté místo vybojovali Sárka Skrbková s Tomáškem a šesté místo si odnesly Kačenka Zieglerová s Flórou.

Zvýšení na 60-70 cm už dokázalo potrápit. Vítězně jej pokořili Štěpánka Teuchertová s Mikešem, druhé místo si odnesli Lucie Malinová s Forestem, třetí místo patřilo Elišce Poláčkové a Jeny, čtvrté místo vybojovali Týnka Tichá s Lippem, pátým místem byli oceněni Kristýna Svitáková s Íťákem a poslední místo zbylo na Karolínu Cheníčkovou s Mateem (technicky byli vyloučeni již za druhou neposlušnost, ale bylo jim dovoleno dokončit první fázi)

Nejnáročnější, ale zároveň nejadrenalinovější soutěží byl parkur 80-90 cm spojený s krosem. Na účastníky čekaly čtyři skoky na obdélníku, pak vyběhli přes silnici do výběhu a zdolávali další čtyři skoky, jakým byl oxer s větvemi místo břeven, nebo třeba obrácené plechové vany. A jak si s tím koně i jezdci poradili? První místo si vysloužili Kristýna Svitáková s Íťákem, druhým místem se honosily Eliška Poláčková s Jenifer, třetí místo vybojovali Lucie Malinová s Tomáškem, čtvrté místo získali Tereza Hüttnerová s Norisem a páté místo připadlo Kamile Hüttnerové a Grafitě.

A za nejlépe upraveného koně vyhrála hlavní cenu Kačenka Zieglerová s Flórou.

Žádné závažné zranění nás neohrozilo, což je ohromný úspěch a žádný pád také nebyl.

Všichni účastníci získali hodnotné i peněžité ceny, za které vděčíme našim sponzorům (budou v nejbližší možné době doplněni)

Velký dík patří Lucce za perfektní organizaci, ale i všem zúčastněným.

Tak zase na další akci

Fotky jsou na cesta-ke-konim.rajce.idnes.cz/Sucha_Cup_2011/

 

Suchá Cup 2011 - Výsledky

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek


TOPlist